30 mars 2018
11:00

IK Tun P-05/06

Referat: Eskilstuna Södra FF - IK Tun P-05/06

Vad kan passa bättre när man är "påskledig" än ett späckat fotbollsschema ?! Det är vår sammanfattning av helgen tillsammans med killarna i laget och delar av er föräldrar. Vi börjar med långfredag och DM. Vi hade IK Tun på besök på Skogsängens IP. Ett bra väder, "kallt" och friskt men med strålande sol. Om inte annat så tycker vi att spelet värmde gott! Riktigt spännande match! Tun rullar bra boll i ett högt tempo, det är bra drag i närkamperna på ett juste sätt, och det är två fokuserade lag därute. Finns en hel del nerver hos våra killar under första halvlek lite till och från, men vi står upp bra och lirar minst lika bra boll! Matchen svänger lite under andra halvlek och vi får se några snygga mål från oss likväl som från gästerna. Minsta lilla vi slappnar av blir vi straffade, vi tar ledningen gång på gång, tätt följda av Tun. Det är inte förens i tredje halvleken som vi kopplar greppet med återigen ett ledningsmål, 3,2, känns som om att det är där matchen vänder lite till vår fördel, vi är lite starkare hetare o nöter till slut ner Tun, ska dock nämnas att båda målvakterna gör en riktigt bra match!! Även om 5-2 inte riktigt speglar hela matchen kanske så, hade det kunnat sett annorlunda ut åt båda håll, bra jobbat keepers!! Bra jobbat lirar o kämpat Tun, ett mixat lag med några riktigt duktiga 06:or med, kanske var det just i det fysiska vi till slut var tyngre o gjorde det jobbigt för gästerna, inte så konstigt. För matchen är välspelad och hade kunnat svängt egentligen åt vilket håll som helst. Vi är glada såklart att vi till slut vinner matchen o plockar värdefulla poäng inför fortsättningen i DM. Samt tackar IK Tun för en kul spännande o bra match, och önskar dem fortsatt lycka till!! Domare all publik/föräldrar matchvärd o ni som skötte fikabordet, bra jobbat, tack så mycket! Vi jobbar vidare i DM, och blickar framåt mot ytterligare match den här helgen. / Adde Dennis Jonas